Taske former / Buet taske

Buet taske

Oprettet den 24-01-2014 © M. Clausen

Du tænker sikkert; "hmmm, den her vejledning/ de billeder, kender jeg da fra et andet sted", og det er da også rigtigt, de første par trin er nøjagtig de samme som til dækkeservietten. Derfor vil jeg genbruge de samme billeder til denne vejledning. Denne vejledning kræver det at du "mestre" at flette hjørner. Hvis du mangler en vejledning til hvordan du fletter hjørner kan du finde den HER.
Til en taske som denne, skal du til at starte med bruge i alt 6 ringe med følgende led i hver, vi starter med den inderste ring, og opefter:

20 led
36 led
52 led
68 led
84 led
100 led

Alle led er 7,5 x 16 cm.

Når du har flettet de ovenstående ringe, skal du til at sy dine firkanter sammen. Hvis du mangler en mere udførlig beskrivelse af hvordan du syr de firkantede rækker sammen, kan du med fordel læse vejledningen til EN FIRKANTET TASKE.


Når du skal sy midten sammen til din taske er det vigtigt at du er meget omhyggelig med at stramme til, så den "buer" mindst muligt.

 Sådan ser alle firkanterne ud når de er samlet og klar til at blive syet sammen.

Du skal nu til at flette 2 sider til din taske, som skal bestå af en ring og en midte.
Du kan i princippet flette siderne i den længde og og brede der passer dig, det kommer helt an på hvordan og hvor bred du ønsker din taske. Jeg har brugt følgende til mine sider:

Midte: 12 led
Firkantet ring: 28

Du skal nu sy dem sammen, så de bliver som vist på billedet ovenfor.

Du skal nu "folde" din (tidligere) dækkeserviet på midten, som vist på billedet ovenfor.

... Det skal du gøre fordi du skal have syet dine 2 sider på i de "buer" du får når du folder den sammen. (Som vist på billedet ovenfor).

Det er lidt svært at forklare på skrift, men når du skal sy dine sider på din taske skal du faktisk gøre det "spids mod spids". Normalt ville du sy hakkerne ned imellem hinanden så de "passer sammen", men det gælder ikke her. Jeg har prøvet at illustrere det på billedet ovenfor.

 Her ses det lidt tydligere, på billedet ovenfor.

Sådan ser siden ud når den er syet helt på.

Sådan ser siden ud inde fra tasken.

 Du skal nu have en lynlås i din taske, dette skal gøres på nøjagtig samme måde, som du plejer at gøre. Der er to forskellige "looks" din taske kan få men lynlåsen. Det første er som vist på billedet ovenfor, normalt.


... Det andet er som på dette billede hvor du lader enderne af lynlåsen hænge ud, det giver et lidt mere "rustikt" look. Det er en smagssag.

 
 
Bunden af tasken kommer til at se ud som på billedet ovenfor.
 
Herefter kan du med fordel sy en udvedig hank på din taske. Det synes jeg personligt selv giver et specielt "look", men du kan sagtens lave en invendig hank også.
Nu er din taske endelig færdig.
 
Rigtig god fornøjelse.