Taske former / Flet en kurvet taske

Flet en kurvet taske

Oprettet den 13-08-2013 © M. Clausen

At flette en kurvet taske, er slet ikke så svært som det lyder. Det skal ikke gøres ret meget anderledes end ved en almindelig flettet taske. Jeg har prøvet at illustrere det således:

"Flapper" i forskellige størrelser

Man skal bruge en "X" antal forskellige størrelser af skabeloner til at lave flapper med. Det kommer helt an på hvor stor man vil have tasken. Jeg har valgt at bruge 4 forskellige størrelser til at lave denne taske. Størrelserne på skabelonerne jeg har brugt er:

5,5 x 12 cm     (Toppen af tasken)
6,5 x 14 cm 
7 x 15 cm
7,5 x 16 cm  (Midten af tasken)
7 x 15 cm
6,5 x 14 cm
5,5 x 12 cm     (Bunden af tasken)

Flapper flettet i forskellige størrelser

Man fletter 2 ringe af de tre mindste størrelser, den største størrelse skal der kun flettes en ring af. Sådan som vist oven for.

Ligger sådan som tasken skal flettes sammen

Derefter skal tasken syes sammen som vist på billedet ovenfor. Den mindste ring nederst (5,5 x 12), derefter den næstmindste (6,5 x 14), derefter den næst største (7x 15) og derefter den største (7,5 x 16). Herefter begynder du med den næststørste igen, osv. som beskrevet ovenfor ved det første billede.

Nodetaske

I takt med at du begynder at sy de mindre ringe på, - når du har syet den største på i midten - så vil du kunne se at tasken begynder at forme sig. Den skulle gerne komme til at se ud som tasken på billedet overfor.

Det er en vildt fed fornemmelse, når man har lavet sin første kurvede taske.

Held og lykke med projektet!