Tips & tricks / Frimærkeflet

Frimærkeflet

Oprettet den 20-01-2015 © M. Clausen
 
Frimærkeflet er ikke så kompliceret som det lyder. Nu tænker du sikkert "Åh nej, skal jeg nu stå og dampe alle de frimærker af konvolutter som i 'gamle dage' "? Men svaret er nej, det skal du ikke, der er en ganske simpelt metode til at tage dem af med. Du skal gøre følgende:
 
 
Du skal bruge ganske almindelig køkken salt, og to skåle, den ene skal være lidt størrer end den anden. Du skal herefter hælde lunken vand i dem begge to. I den største skål tilsætter du så en halv teskefuld salt og rører rundt så det opløses.
 
 
Herefter ligger du frimærkerne med konvolutpapiret i vandet med salt. Tag en 10-15 stykker af gangen.
 
 
Lad frimærkerne ligge i vandet i ca. 1-2 minutter. Herefter kan du begynde at tage papiret forsigtigt af.
 
 
Herefter ligger du frimærket over i den lille skål med rent vand. Du kan nu fortsætte sådan til du har gjort de 10-15 frimærker fri for konvolut papir.
 
 
Når alle frimærker er fri for papir, kan du let gnide bag på de rene frimærker så det sidste "klister" kommer af.
 
 
Efterhånden som du får det sidste klister af dine frimærker ligger du dem over på et stykke køkkenrulle så de kan "dryppe af".
 
 
Herefter dupper du lige de sidste dråber af...
 
 
.... Når dette så er gjort ligger du dem i en gammel bog, - jeg bruger for eksempel min gamle matematikbog, jeg vidste bare jeg havde gemt den til et godt formål. Haha.
 
 
Dagen efter har du fine tørre og flotte frimærker.
 
 
Du tager nu din lap og finder det sted på lappen hvor frimærket skal sidde, så når du folder lappen så kan men se frimærket. Hvis du ikke ved hvordan man finder det rigtige sted, kan du finde det under tips & tricks under SKABELONER.
 
 
Du limer nu dit frimærke på din lap, og herefter er den klar til at få tape på.
 
 
Således...
 
Taske lavet af frimærker
 
Så er du klar til at flette din lapper sammen til en taske.
 
Rigtig god fornøjelse.