Taske former / Lysestager

Lysestager

Oprettet 10-11-2013 © M. Clausen

Lysestager

Det er ikke kun tasker man kan flette, det er kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan forme ud af sine lapper. Jeg faldt over et billede med en der havde lavet disse stager, og tænkte med det samme at det måtte jeg da også prøve. Her kommer min opskrift på hvordan man gør:

Du skal bruge følgende dele for at kunne lave en lysestage:

Dele til lysestage

Ringene/rækkerne har følgende størrelse:

8 x 17 cm Toppen af stagen
7 x 15 cm
6 x 13 cm
5 x 11 cm - Midten af stagen
6 x 13 cm
7 x 15 cm
8 x 17 cm - Bunden af stagen

Hver række skal have 16 led.
Bunden består af 12 led, der alle er 8 x 17 cm.

Vi starter med at flette en bund således:

Jeg har forsøgt at vise i hvilken retning ledet skal ind. Håber det er forståeligt for jer:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det sidste billede viser også hvordan den færdige bund kommer til at se ud.
Denne type bund er lidt anderedes fra en almindelig firkantet, da denne form vil være med til at gøre din lysestage rund og dermed ikke "kantet".

Når bunden er syet på kommer den til at se således ud, som vist oven for.

Nu skal du sy din lysestage sammen, som du vil sy en almindelig taske sammen, selvfølgelig i den rækkefælde der før er beskrevet med rækkerne. Når dette er gjort vil din stage komme til at ligne den på billedet ovenfor.

Sådan vil din stage se ud inden i. Snoren der ligger der, er den snor jeg har syet stagen sammen med, - men da det ikke er en taske man skal gå rundt med, samt at man ikke kommer til at se snoren senere, lader jeg den være i bunden, da den er svær at klippe af da stagen er høj.

For at gøre din stage solid, så den ikke vælter så let, vil jeg anbefale at du fylder noget pyntegrus eller anden form for sten i bunden af den. I dette tilfælde har jeg brugt noget grus jeg havde til overs, men det er egentlig ligegyldigt hvad du bruge da materialet ikke bliver at se.

Derudover vil jeg anbefale dig at sætte "dubber" i bunden ad stagen, da den godt kan bue en smule. Dette er igen for at stabelisere stagen, så den ikke skulle vælte ved et uheld.

Du skal nu have lavet en fast bund hvor dit lys kan stå på. Til dette kan du bruge alle former for marmelade glas, eller et andet låg fra et eller andet husholdningsglas.

Pak låget godt ind i sølvpapir, dette gør det både pænere samt det er lettere at rense stearinen af hvis lyset skulle dryppe.

Du lan nu placere dit låg i din stage hvorefter den vil være færdig.

Stagerne er ideele til værtindegaver:

Rigtig god fornøjelse med dit projekt.