Tips & tricks / Rengøring af kaffeposer

Rengøring af kaffeposer

Oprettet den 18-09-2014 © M. Clausen
OBS: Følgende instrukser er kun afprøvet med kaffeposer, kan derfor ikke anbefale/ garantere at andre typer emballager kan tåle at komme i vaskemaskinen!
 
De fleste gør deres emballage rent i hånden, hvilket er ganske fornuftigt. Til tider kan det dog være lidt trættende at skulle vaske op til flere hundrede kaffeposer af i hånden for at kunne komme i gang med at klippe og flette sin taske.
Jeg er ikke den første der er kommet på denne idé, men en vaskemaskine kan faktisk godt klare arbejdet for en. OBS: Jeg vil dog understrege at man skal være meget påpasselig med hvilket program man bruger, så man ikke ødelægger sin vaskemaskine.
 
Jeg har gjort følgende for at vaske mine kaffeposer:
 
 
 Jeg plejer at vaske 30 - 35 kaffeposer af gangen. Der kan sagtens være mere i vaskemaskinen, men jeg vil nødig "overbelaste" den, da det jo ikke et blødt tøj jeg putter i den, men kaffeposer.
 
 
Sørg for at klippe bunden af kaffeposen ud, så vandet kan løbe igennem posen. Ryst den godt af for overskydende kaffepulver, så du får mindst muligt pulver med i maskinen.
 
 
Jeg vil anbefale dig at tage et gammelt sengetøj til dyne, klippe det halv over og lægge kaffeposerne her ned i, så de ikke ligger og flyder rundt i maskinen.
 
 
Herefter binder du en solid knude på posen...
 
 
..... Og lægger den så i vaskemaskinen.
 
 
Jeg plejer at stille min vaskemaskine på program: KOLD SKYLDEVASK med kun 400 omdrejninger så poserne ikke går i stykker.
 
 
 Herefter kan du stille dine poser til lufttørring, eller selv tørre dem af med en tør klud, og vupti, så er de vasket og klar til at blive klippet og flettet med.
 
God fornøjelse, men HUSK nu at passe godt på din vaskemaskine, den er trods alt dyrere end kaffeposerne!!!