Taske former / Taske med bred/dyb bund

Taske med bred/dyb bund

Oprette den 12-10-2013 © M. Clausen
Alle kvinder kender til dette problem: Der er ikke nok plads i tasken! Og hvad gør man så? - Jo hvis du fletter din egen, kan du jo selv bestemme hvor meget plads der skal være. Dette er en opskrift på hvordan du laver en taske med en bred bund.
Lavet af frost poser
 
 
Du skal bruge 2 dele til din bund, en midte og en ring til rundt om din midte. Herefter skal til bruge 4 til 5 ringe/rækker du kan sy ovenpå din bund bagefter. Måden du skal sy din bund sammen på, foregår på samme måde som du syr siderne til en firkantet taske, derfor vil jeg genbruge de samme billeder og forklaringer:

Vi starter med at flette den midterste del. Først fletter du et par lapper hen af, ikke mere end 4 til 5 stykker, så du har som på billede 1. Herefter fletter du modsat det du normalt ville flette, nemlig "tilbage" igen, som vist på billed 2. Nu har du faktisk overlappet dit tidligere flet som du kan se i ringen på billed 3. Men fortvivl ikke, for dette er meningen. Nu fortsætter du tilbage til du har den ønskede længde, derefter gør du på samme måde i den anden ende - lav en firkant og så tilbage igen. Du kan se på billede 4 hvordan det kommer til at se ud når det opverlapper hinanden.

Slut resultatet kommer til at se således ud, som på billedet ovenfor.

Når du skal til at sy din midte sammen, så den ikke "flapre/hænger løst", skal du gøre følgende:

Måden du syr en midte sammen på, er ikke så forskellig fra hvordan du syr en almindelig række/ring sammen. Tricket ved den række som overlapper hinanden lidt, er at stramme rigtig godt til, hver gang du syr fra det ene tern til det andet. På den måde kommer det næsten ikke til at være synligt.

Hvis du skal have vist hvordan man fletter et hjørne til en ydre ring, kan du klikke HER for at få det vist.

Når du skal sy din bund sammen og dine ringe fast på din færdige bund...

... skal du huske at det fungere som på samme måde som under "sådan gør du" - vejledningen. Det er stadig lidt ligesom puslespilsbrikker der skal passe sammen, som vist på billedet ovenfor. Det giver lidt sig selv når du kan mærke at det "falder i hak" med hinanden, som vist her:

Sådan syr du et hjørne på en bund:
Det foregår igen på samme måde som det hele tiden har gjort. Når du når til hjørnet af tasken, skal du blot gøre som vist på billedet ovenfor.

Lavet af frost poserDet færdige resultat skulle gerne komme til at se ud som på billedet ovenfor. Breden på bunden kommer til at variere alt efter hvilken størrelse lapper du bruger. Til denne taske har jeg brugt størrelse 6,5 x 14 cm. Det giver en passende størrelse tern, og er dejlig let at arbejde med. Der er ikke brugt forskellig størrelse tern, tasken vil automatisk komme til at se lidt længere ud i toppen af tasken, når du sætter lynkås i.

 
God fornøjelse!